Connaught

A rarely available mixed-use development opportunity in North Vancouver

Development sites in Edgemont Village are rare and we took an opportunity to provide high quality, multi-family housing within this neighbourhood, particularly for downsizers and for young families looking to move or stay within this beloved community.

Did you know?

Connaught will feature a 10,000 square foot rooftop courtyard that will include barbeques, a fire pit, ample seating and a natural kids’ play area. The courtyard will bring different generations of people together to enjoy the space day or night.

Connaught is a rare full-block mixed-use development in one of North Vancouver’s most popular village centres, Edgemont Village.  Situated at the foot of the North Shore mountains, Edgemont Village lies in direct proximity to the local ski slopes and hiking trails while still only being a short distance from Downtown Vancouver.  This picturesque, eclectic outdoor shopping district and community hub is surrounded by a highly desirable and affluent residential neighbourhood.

Connaught will provide a high quality and contemporary mix of 82 new concrete condominiums and townhomes above ground floor retail anchored by Thrifty Foods, a full-service grocery store. The strategically placed grocery store will provide better shopping while retaining a village scale and local feel. New merchants including Shoppers Drug Mart, Bufula Pizzeria and Cantina Norte will enhance the village and complement the current retailers, strengthening Edgemont's role as an important community shopping district. Public plazas, art and wider sidewalks will bring neighbours and families together.

The thoughtfully designed interiors by Scott Trepp will include air-conditioning, premium finishes and generous outdoor spaces where the West Coast contemporary architecture by Rositch Hemphill Architects complements the surrounding neighbourhood and natural environment.

Following great sales success in the local market, construction commenced in August 2016 and is scheduled to complete in December 2018. Due to the unique site conditions, the concrete structure will rise in segments from west to east. During construction, waste is diverted from landfill to recycling facilities.

View all Grosvenor contacts